Sveži spomladanski zavitki

Sestavine:

Za 4 osebe

- 4 riževe “ovoje” za zavitke
- 100 g tofuja
- 1/2 kumare
- 1 večji korenček
- 2 lista solate
- sol ali žlica sojine omake
- žlička sladkorja
- 2 stroka česna
- pest svežega koriandra (po želji)
- pest bazilike



Postopek:

Tofu narežemo na manjše koščke in popečemo. Česen nasekljamo in popražimo. Pečen tofu zmešamo s soljo ali žlico sojine omake, sladkorjem in praženim česnom. Dobro premešamo in pustimo, da se ohladi. Kumaro olupimo, očistimo semena in narežemo na tanke trakove. Korenje ostrgamo in narežemo na tanke trakove. List solate narežemo na trakove. Riževe “ovitke” za nekaj sekund namočimo v mlačni vodi, da se zmehčajo, prestavimo na delovno površino in nanje razporedimo narezano solato, liste bazilike in koriandra, trakove kumare in korenja ter kose tofuja. Trdno zavijemo (morda bo potrebne nekaj vaje) in narežemo na za približno dva grižljaja velike kose. Postrežemo s sladko kislo omako.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar