Sacher torta

Sestavine:

Za 8 do 12 kosov

- 150 g margarine
- 200 g temne čokolade
- 150 g sladkorja
- 125 g mletih mandljev
- 150 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička vanilijeve arome
- 150 ml sojinega mleka
- 2 žlički limoninega soka

Preliv

- 75 g marelične marmelade
- 125 g temne čokolade
- 100 ml vode (po potrebi)
- 25 g sladkorja v prahu

Postopek:

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Model za torto (naj ima snemljiv obod) namastimo in dno obložimo s papirjem za peko. Čokolado raztopimo nad paro. Z mešalnikom zmešamo margarino in sladkor, da postane margarina puhasta. Vmešamo stopljeno čokolado, mlete mandlje, vanilijo, moko in pecilni prašek. Dobro premešamo, nato v tankem curku v maso dodamo sojino mleko in limonin sok. Dobro premešamo. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo 25 do 30 minut. Ali je biskvit pečen, poskusimo z zobotrebcem. Zapičimo ga v biskvit, če je suh, ko ga potegnemo ven, je biskvit pečen, sicer pečemo še par minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi, nato ga previdno prerežemo po dolgem (najbolje s sukancem, saj bo precej tanek). Marelično marmelado segrejemo in z njo namažemo spodnjo polovico biskvita. Pokrijemo in z marmelado namažemo še po vrhu in okoli torte. Stopimo čokolado, ki smo ji dodali sladkor v prahu. Če je masa pregosta, previdno dodamo vodo. Ko se marmelada nekoliko ohladi in strdi, s čokolado prelijemo torto. Počakamo, da se ohladi in postrežemo.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar