Rizi bizi s cvetačo v kremni omaki

Sestavine:

za 2 osebi

- 150g integralnega riža
- 150g mladega graha

za omako

- 200g cvetače
- 1 čebula
- 120g kuhane čičerike
- 2 žlici indijskih oreškov
- 1 strok česna
- 1 žlica moke
- sok polovice limone ali majhen ščepec citronke
- sol in poper
- jedilni kvas* - opcijsko, za še boljši okus


Postopek:

Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Ta čas bomo pripravili omako.

Čebulo očistimo in narežemo na majhne kocke.
Cvetačo očistimo, razdelimo na cvetove, cvetove pa vzdolžno narežemo na tanke lističe.
Čebulo in cvetačo damo v vročo ponev, zalijemo z 1dcl vode, posolimo, premešamo, pokrijemo in na nizkem ognju dušimo 5 min.

Vse ostale sestavine za omako damo v mešalnik, zalijemo s 3dcl vode in zmeljemo do gladkega.
Tako pripravljeno omako prilijemo k dušeni cvetači, dodamo tudi mladi grah.
Vse skupaj dobro premešamo in na nizkem ognju kuhamo še 5 minut oziroma toliko časa, da se zgosti.

Po želji omaki na koncu dodamo še šopek nasekljanega peteršilja.

Postrežemo s kuhanim rižem.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar