Ribje palčke #drugače

Sestavine:

- 350g čvrstega tofuja
- 2 lista nori alg
- 1 skodelica koruzne moke
- 1 skodelica pšenične moke
- 3 skodelice koruznih kosmičev
- sol
- poper

Postopek:

Tofu narežemo na poljubno velike, malo manj kot centimeter debele kose.
Položimo jih na delovno površino in najprej solimo in popramo na eni strani.
Nato jih obrnemo ter solimo in popramo še drugo stran. Tokrat na vsakega dodamo še kapljico olja, če se olju izogibamo pa vode. Enakomerno razprostremo po celotni površini. S pomočjo škarij razrežemo lise nori alg na kose, ki so enako veliki kot kosi tofuja. Košček alge s hrapavo stranjo položimo na navlaženo stran tofuja. V nekaj minutah se bodo alge navlažile in prijele na tofu. Ta čas bomo pripravili vse za paniranje.

V manjšo skledo damo koruzno in pšenično moko ter malo soli. Postopoma mešamo in dodajamo vodo, da dobimo zelo gosto a tekočo zmes.

V drugo skledo damo grobo mlete koruzne kosmiče. Zmeljemo jih lahko s pomočjo multipraktika ali pa kar s kladivom.

Pečico prižgemo na 180C.

Koščke tofuja z algami najprej pomočimo v zmes moke in vode, nato pa še v grobo mlete koruzne kosmiče. Odlagamo jih na pekač prekrit s peki papirjem.

Pečemo 10 minut na vsaki strani.

Zraven se odlično prileže krompirjeva solata!

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar