Polnjene paprike

Sestavine:

- 4 babura paprike
- 1 skodelica riža
- 1 skodelica sojinih koščkov
- 1 skodelica jajčevca
- 1 čebula
- 500g paradižnikove mezge
- 2 žlici moke
- 2 žlici sojine omake
- šopek peteršilja
- bazilika
- suhe začimbe: timijan, majaron, česen, sladka paprika, prekajena paprika
- sladkor, sol in poper

Postopek:

V skledo damo po ščepec vsake od suhih začimb, sol in poper. Dodamo skodelico sojinih koščkov in zalijemo z dvema skodelicama vrele vode. Marinadi dodamo še dve žlici sojine omake in dobro premešamo.

Čebulo in jajčevec narežemo na majhne kocke. Oboje prepražimo v višji posodi na žlički olja ali vode. V posodo dodamo še skodelico riža in sojine koščke skupaj z marinado. Vse skupaj dobro premešamo, pokrijemo in kuhamo 20 minut. Po potrebi dodajamo vodo.

Med tem paprikam izrežemo peclje in jih očistimo. V večjo posodo dodamo 500g paradižnikove mezge in 1/2 litra vode. Omako kuhamo na nizkem ognju in začinimo po okusu z baziliko, sladkorjem, soljo in poprom.

Skuhan nadev odstavimo in mu dodamo sesekljan peteršilj. Dobro premešamo in poskusimo, če je dovolj začinjen. Paprike do vrha napolnimo z nadevom in položimo v pripravljeno omako. Kuhamo na nizkem ognju približno 20 minut oziroma toliko časa, da se paprike omehčajo.
Tik pred koncem v skodelici s hladno vodo zmešamo dve žlici moke. Mešanico vmešamo v omako, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar