Plavajoči dimljeni korenčki

Sestavine:

- 4 srednje veliki korenčki
- sol

marinada

- 200 ml vrele vode
- 1 list nori alge
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlički dimljene paprike
- 1 žlička česna

Postopek:

Plavajoči dimljeni korenčki so lahko odlična alternativa klasičnem dimljenem lososu ali veganskim salamam.

Pečico vklopimo na 180 stopinj. Korenje očistimo, postavimo na pladenj in posolimo. Pečemo v pečici 40-50 minut.

Ta čas pripravimo marinado. Vse sestavine do gladkega zmeljemo v mešalniku. Pozor! Močno bo smrdelo po ribah 🙂

Ko je korenje pečeno ga pustimo, da se malo ohladi, nato pa ga s pomočjo lupilnika narežemo na tanke rezine.

Pripravljene rezine posolimo in rahlo “zmasiramo”, da se sol vtre. Prestavimo jih v kozarec za vlaganje in prelijemo s še toplo pripravljeno marinado. Zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj 24 ur.

Postrežemo na kruhu ali prepečencu z domačim kremnim namazom.

Recept je povzet po: https://thehappypear.ie/recipe/vegan-smoked-salmon-and-cream-cheese/

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar