Pad Thai z zelenjavo in tofujem

Sestavine:

za 2 osebi

- 200g stročjega fižola
- 200g tofuja
- 100g širokih riževih rezancev
- 2 srednje velika korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici tamarinda
- 1 žlica javorjevega sirupa ali 1 žlica rjavega sladkorja
- sol, kajenski poper
- sojina omaka
- arašidi

Postopek:

Riževe rezance namočimo v mlačno vodo za približno 10 minut.
Tamarind prav tako namočimo v 4 dcl mlačne vode za približno 10 minut.
Stročji fižol očistimo in nalomimo na 2-3 cm dolge kose.
Česen očistimo in grobo nasekljamo.
Ponev segrejemo, dodamo dve žlici vode in česen. Ko česen zadiši dodamo stročji fižol. V ponev dodamo še dve žlici vode, dobro premešamo, pokrijemo in dušimo na srednji temperaturi 10 minut.
Tofu narežemo na manjše koščke, korenček pa očistimo in narežemo na trakove s pomočjo lupilnika.
Omako premešamo in s pomočjo cedila odstranimo koščke tamarinda, katere s pomočjo potiskanja žlice ob cedilo dodatno iztisnemo. Omaki dodamo žlico javorjevega sirupa ali rjavega sladkorja in sol. Če imamo radi pekoče, dodamo še kajenski poper.
Omako premešamo in dodamo v ponev, dodamo tudi odcejene riževe rezance.
Dobro premešamo in pokrito kuhamo še 5 minut.
Nato dodamo še korenček in tofu, še enkrat dobro premešamo, pokrijemo in kuhamo še 5 minut.
Nato ponev odkrijemo in med mešanjem kuhamo še toliko časa, da odvečna voda izpari.
Postrežemo s sojino omako in mletimi arašidi.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar