Ohrovt v solati

Sestavine:

- glava ohrovta (približno kilogram)
- 200g krompirja
- 200g rdečega fižola
- 4 žlice sončničnih semen
- 2 stroka česna
- sol, poper, jabolčni kis, gorčica

Postopek:

Krompir dobro operemo in skuhamo do mehkega. Če imamo večji krompir ga damo na polovico ali na četrtine, da bo hitreje kuhan.

Glavo ohrovta razdelimo na liste in jih v skledo natrgamo na za grižljaj velike koščke. Prelijemo jih z vrelo vodo in tako med mešanjem namakamo 30 sekund. Vročo vodo odlijemo in jo zamenjamo z mrzlo vodo, da se kuhanje ohrovta čim hitreje ustavi. Želimo ga samo nekoliko omehčati in očistiti, ne želimo pa, da izgubi hranila.

Sončnična semena v vroči ponvi na hitro prepražimo do zlato rumene barve.

Ko je krompir kuhan vročo vodo odlijemo in jo zamenjamo z mrzlo. Tako se bo hitro ohladil na temperaturo, primerno za rokovanje.

Krompir v rokah narežemo na približno pol centimetra debele lističe in ga dodamo ohrovru. Solati dodamo še rdeči fižol, pražena sončnična semena, stisnjen ali nasekljan česen, sol, poper, jabolčni kis in gorčico. Dobro premešamo in postrežemo kar mlačno.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar