Njoki s paradižnikom in baziliko

Sestavine:

Za 2 osebi

Njoki

- 400 ml vode
- 250 g polnozrnate ali pirine moke
- 2 žlici olja
- žlička pecilnega praška
- ščep soli
- žlica moke za gnetenje

Omaka

- 2 stroka česna
- 3 paradižniki
- pest sveže bazilike
- sol
- poper
- oljčno olje

Postopek:

Vodo, sol in olje zavremo in vanjo stresemo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Odstavimo in premešamo, da nastane kepa. Preložimo jo na pomokano površino, počakamo, da se nekoliko ohladi, pregnetemo in razdelimo na 3 do 4 manjše dele. Vsakega nato z dlanmi razvaljamo v dolg svaljek in razrežemo na posamezne njoke. Skuhamo jih v slanem kropu. Ko priplavajo na površino. Odcedimo in razdelimo na krožnik.

Za omako na oljčnem olju na hitro popražimo česen, ko zadiši, dodamo paradižnik, ki smo ga narezali na za pol prsta debele kolobarje ali krhlje. Solimo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in pustimo, da se nekaj minut duši. Ko paradižnik že skoraj razpade, dodamo liste sveže bazilike, premešamo in polijemo po njokih. Pokapamo z oljčnim oljem, okrasimo z listi bazilike in postrežemo.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar