Najboljša tofujeva omleta

Sestavine:

- 200g tofuja
- manjša čebula

sestavine za marinado

- 1 dcl vode
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 žlička kvasnih kosmičev
- 1 žlička javorjevega sirupa
- ščepec kurkume
- ščepec črne soli

Postopek:

Neoprijemljivo ponev dobro segrejemo, dodamo nasekljano čebulo in nadrobljen tofu. Pražimo dobrih 5 minut, da čebula dobi barvo in da se tofu popolnoma izsuši.

V skodelici zmešamo sestavine za marinado. Ponev odstavimo, tofu prelijemo z marinado in dobro premešamo. Potrebe po nadaljnem kuhanju ni, saj bo izsušen tofu nemudoma posrkal marinado.

Pred serviranjem za bolj jajčni okus še dodatno posujemo s črno soljo. Po želji okrasimo s peteršiljem.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar