Mehiška pica

Sestavine:

za testo

- 200g pirine polnozrnate moke
- 150g ostre bele moke ali moke po želji
- polovica zavojčka suhega kvasa
- žlička šetraja
- ščepec soli
- voda

za nadev

- 400ml paradižnikove mezge s koščki
- 250g rjavega fižola
- 100g koruze
- 8 sušenih paradižnikov
- 4 žlice sončničnih semen
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- žlička origana in šetraja
- čili
- sol in poper
- 1 žlica jedilnega kvasa* - opcijsko, za še boljši okus

Postopek:

Vse suhe sestavine za testo damo v skledo in dobro premešamo. Nato med mešanjem dolivamo vodo tako, da zgnetemo rahlo vlažno testo. Pustimo pokrito počivati vsaj pol ure na toplem.

Ta čas bomo pripravili nadev in ogreli pečico na najvišjo možno temperaturo.

Sončnična semena v ponvi na hitro prepražimo do zlato rumene barve. Nato jih dodamo skupaj s sušenimi paradižniki, čilijem in polovico fižola v sekljalnik ali multipraktik. Dodamo približno 1dcl vode. Zmeljemo v grob pesto, ga prestavimo v manjšo skledo in močno začinimo s soljo in poprom. Dodamo še na majhne kocke narezano čebulo, stisnjen ali drobno nasekljan česen, origano, šetraj in jedilni kvas, če ga imamo. Dobro premešamo.

Testo z rokami razvlečemo po pladnju, obloženem s peki papirjem, katerega predhodno rahlo posujemo z moko. Na testo najprej razgrnemo paradižnikovo mezgo, nato pa še pripravljen pesto. Posujemo s preostalim fižolom in koruzo.
Po želji na vrh dodamo še na kolesca narezan čili ali papriko.

Pečemo v zgornji polovici pečice 15 minut.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar