Krompirjeva musaka z lečo

Sestavine:

- 400g krompirja

nadev

- 250g kuhane rjave, zelene ali rdeče leče
- 500ml paradižnikove mezge s koščki
- 1 strok česna
- 1 čebula
- šetraj, sol in poper

omaka

- 100g tofuja
- 4 žlice indijskih oreščkov
- 4 dcl vode
- 1 strok česna
- sol in poper
- jedilni kvas in črna sol* - opcijsko, za še boljši okus

Postopek:

Krompir operemo, damo v lonec, zalijemo z vodo, pokrijemo in kuhamo 20 minut.

Ta čas bomo pripravili nadev in omako.

Čebulo očistimo in drobno nasekljamo. Česen očistimo in drobno nasekljamo ali stisnemo. Na ogreti ponvi prepražimo čebulo in česen. Dodamo oprano kuhano lečo in eno čajno žličko šetraja. Solimo in popramo ter pražimo 5 minut. Zalijemo s paradižnikovo mezgo in dobro premešamo. Kuhamo še minuto ali dve, da odvečna voda izpari.

Pečico prižgemo na 180 stopinj.

V posodo mešalnika dodamo vse sestavine za omako in 4dcl vrele vode. Zmeljemo do gladkega.
Tako nadev kot omako začinimo bolj močno, da se bo ob peki začimb navzel še krompir.

Krompirju odlijemo vodo in ga prelijemo z mrzlo vodo.
Na dno ognjevarne posode razporedimo polovico nadeva. Polovico krompirja narežemo na kolesca in jih razprostremo po nadevu. Prelijemo s polovico omake. Dodamo še preostanek nadeva, nato še eno plast na kolesca narezanega krompirja in vse skupaj prelijemo s preostankom omake.

Pečemo 20-30 minut oziroma kolikor potrebuje krompir. Ko vzamemo iz pečice pustimo, da se nekoliko ohladi in nato razrežemo na poljubno velike kose.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar