Ješprenova rižota

Sestavine:

za 2 osebi

- 150g ješprena
- 1 sladek krompir
- 1 korenček
- 1 rdeča pesa
- 1 čebula
- sol in poper

preliv

- 200g sojinega jogurta
- šopek svežih metinih listov
- sol in poper

Postopek:

Pečico vklopimo na 220 stopinj.

Čebulo nasekljamo in prepražimo na žlici vode. Dodamo opran ješprenj in pražimo dokler se ne začne prijemati. Nato prelijemo z vodo, tako da ješpren dobro pokrije. Peremešamo, začinimo, posodo pokrijemo in kuhamo približno 30 minut, po potrebi dodajamo vodo.

Sladek krompir očistimo in narežemo na 2×2 centimetra velike kose, prav tako korenček. Rdečo peso narežemo na malo manjše, približno 1×1 centimeter velike kose. Vse skupaj damo v skledo, dodamo sol in poper ter dobro premešamo. Razprostremo po pekaču in pečemo v pečici približno 20 minut.

Med tem pripravimo preliv. V jogurt zmešamo grobo nasekljane liste sveže mete. Solimo in popramo po okusu.
(Meto lahko zamenjamo tudi s svežo baziliko ali peteršiljem.)

Ko je zelenjava pečena jo samo še vmešamo v kuhan ješprenj, solimo in popramo po okusu, prelijemo s pripravljenim prelivom in postrežemo.

Če jih slučajno imamo, posujemo še s praženimi rezanimi mandlji.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar