Gratinirana cvetača

Sestavine:

- 1kg cvetače
- 300g tofuja
- 4 žlice indijskih oreščkov
- 2 žlici tapiokine moke
- 2 stroka česna
- 1 žlička soli
- poper
- 3dcl vode
- 2 žlici prehranskega kvasa in ščepec črne soli* - opcijsko, za še boljši okus



Postopek:

Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. V loncu zavremo vodo, dodamo cvetačo in kuhamo 5 minut.

Ta čas v mešalniku do gladkega zmeljemo vse preostale sestavine za omako.

Cvetačo odcedimo in razporedimo po dnu ognjevarne posode. Omako enakomerno porazdelimo po cvetači. Po želji po vrhu posujemo krušne drobtine.

Pečemo 20 minut na 180 stopinj, v zgornji polovici pečice.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar