Gobova pica na belo

Sestavine:

- 250g šampinjonov
- 200g kokosovega mleka
- 1 čebula
- 1 žlica sojine omake
- 2 žlici kvasnih kosmičev
- 2 žlici tapioke
- sol in začimbe po okusu
- testo za pico

Postopek:

Šampinjone narežemo na lističe in prepražimo na nasekljani čebuli. Začinimo z žlico sojine omake in solimo po okusu. K šampinjonom se odlično poda tudi timijan. Prepražene šampinjone damo na stran.

V kokosovo mleko vmešamo kvasne kosmiče, tapioko in začimbe po okusu. Sama sem dodala čebulo, česen, črno sol in malo jabolčnega kisa. Med mešanjem segrejemo do vretja. Preliv naj bo še nekoliko tekoč, da ga bomo lažje razporedili po pici. Dodatno se bo zgostil ob peki in kasneje ob hlajenju.

Testo razvlečemo in po njem položimo pražene šampinjone. Vse skupaj prelijemo s pripravljeno kokosovo kremo. Pečemo na najvišji temperaturi približno 10 minut. Ko je pečena jo pustimo, da se malo ohladi. Po želji dodamo še sveža zelišča ali mlado špinačo. Dober tek!

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar