Fižolovi polpeti

Sestavine:

Za 3 večje polpete

- 2 pločevinki rdečega fižola
- 1 srednje velika čebula
- 2 toasta (ali manjša kosa kruha)
- 2 vejici peteršilja
- sol
- poper
- mleti česen
- suha zelena
- nekaj žlic moke
- olje za cvrtje

Postopek:

Fižol odcedimo in z vilico dobro pretlačimo, da dobimo gladko zmes. Čebulo nasekljamo in prepražimo. Pustimo, da se ohladi. Peteršilj nasekljamo. Kruh narežemo na drobne koščke. Ohlajeno čebulo, peteršilj in kruh dodamo k fižolu, solimo, popramo, dodamo žličko mletega česna in četrt žličke suhe zelene. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo, najbolje z rokami. Postopoma dodajamo moko. Masa mora postati trdna in suha, da se ne oprijema rok. Oblikujemo polpete in jih ocvremo, približno 3 minute na vsaki strani. Olje ne sme biti prevroče, sicer se bodo polpeti na zunaj zažgali, notri pa ostali hladni. Postrežemo samostojno s solato ali krompirčkom, ali v burgerju.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar