Cmoki s špinačo

Sestavine:

Za 8 cmokov

- 200g mlade špinače
- 200g čvrstega tofuja
- 2 večja krompirja
- 1 čebula
- 4 žlice polnozrnate pirine moke
- 2 žlici drobtin
- sol, poper, česen (po okusu)

Za omako

- 2 večja paradižnika
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 žlica vode
- sol, sladkor, poper, bazilika (po okusu)

Postopek:

Krompir dobro očistimo in kuhamo 30 minut.
Med tem na sesekljani čebuli prepražimo špinačo toliko, da oveni. Pustimo, da se ohladi.
Tofu z rokami razdrobimo in dobro ožamemo.
Ko je krompir kuhan ga olupimo in grobo naribamo. Pustimo, da se ohladi.

Ohlajeno špinačo, razdrobljen tofu in nariban krompir damo v skledo. Dodamo začimbe po okusu in dobro premešamo.
Nato dodamo še moko in drobtine ter na hitro premešamo.
Z rokami oblikujemo kroglice in jih pokrite pečemo v neoprijemljivi ponvi približno 15 minut. Po želji dodamo malo olja. Med peko jih na vsakih par minut obrnemo, da bodo lepo pečeni iz vseh strani.

Na koncu dodamo še paradižnik narezan na kocke in paradižnikov koncentrat zmešan z vodo, začinimo, rahlo premešamo ter dušimo še 5 minut.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar