Baba ghanoush

Sestavine:

- 2 srednje velika jajčevca
- 3 žlice tahini paste
- 3 stroki česna
- 1 manjša limona
- mleta kumina
- sol in poper

Postopek:

Jajčevca operemo in spečemo. Izbiramo lahko med različnimi metodami peke:

– v zgornjem delu pečice na 180 stopinjah 20 minut na vsaki strani
– v air fryer napravi na 200 stopinjah 20 minut
– na ognju plinskega štedilnika ob konstantnem obračanju

V vsakem primeru je naš cilj, da se jajčevec “sesede sam vase” in da olupek počrni.

Še vroča jajčevca po peki prestavimo v skledo katero pokrijemo s krožnikom. Pustimo da “švicata” 10 minut.

Po 10 minutah jajčevca odkrijemo in pustimo da se toliko ohladita, da jih lahko olupimo. Če sta jajčevca dovolj kuhana, bo lupljenje enostavno.

Olupke, steblo in odvečno vodo zavržemo, olupljenima jajčevcema pa dodamo tahini pasto, strte stroke česna, sok manjše limone in začimbe. Vse skupaj na hitro grobo zmeljemo in zmešamo s pomočjo paličnega mešalnika. Dobiti želimo namaz s teksturo.

Po želji okrasimo s svežim peteršiljem.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar