Azijska solata s hrustljavim tofujem

Sestavine:

za 2 osebi

- 100g širokih riževih rezancev (5 MM)
- 100g mladega stročjega fižola
- 100g mlade špinače ali solate po izbiri
- 1 večji korenček
- 1 manjša kumara
- 1 zelena paprika
- 1 mlada čebula
- 1 paradižnik
- 1 čili

za hrustljav tofu

- 200g tofuja
- 2 žlici tapiokine moke
- sol in poper

za preliv

- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici riževega ali drugega kisa
- 2 žlici zdrobljenih arašidov



Postopek:

Riževe rezance in zmrznjen mlad stročji fižol damo v lonec in prelijemo z vrelo vodo. Kuhamo na nizkem ognju 6 minut. Če delamo s svežim stročjim fižolom ga najprej očistimo, narežemo na 3cm dolge kose in kuhamo nekoliko dlje. Ko je kuhano obvezno speremo pod mrzlo vodo, da se kuhanje ustavi in da se nam rezanci ne zlepijo.

Korenček, kumaro in papriko očistimo in narežemo na “šibice” – 2-3cm dolge tanke palčke.

Paradižnik narežemo na poljubno velike kose, če imamo češnjevega pa ga lahko samo razpolovimo.

Mlado čebulo in čili očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Pri čebuli uporabimo tudi zeleni del.

Tofu narežemo na pol centimetra debele šnite. V plastično vrečko damo tapiokino moko, sol, poper in šnite tofuja. Vrečko dobro primemo za vrat in tresemo, dokler se tofu ne obleče iz vseh strani. Tofu pečemo na ponvi ali v pečici dokler ne dobi zlato rjave barve. Ko je pečen ga narežemo na približno centimeter široke palčke.

Vse sestavine damo v veliko skledo, dodamo rižev kis in sojino omako ter dobro premešamo. Po vrhu posujemo zdrobljene arašide in po želji okrasimo s svežim koriandrom.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar