Ajdova kaša z gobami

Sestavine:

za 2 osebi

- 200g ajdove kaše
- 200g gob po izbiri
- 200g sojinega jogurta
- 2 žlici indijskih oreščkov
- 2 stroka česna
- 1dcl vode
- sol in poper
- jedilni kvas in črna sol* - opcijsko, za še boljši okus

Postopek:

Ajdovo kašo operemo in skuhamo po navodilih na embalaži.

Gobe očistimo in narežemo na poljubno velike kose. Dodamo jih v ponev in pražimo toliko časa, da odvečna voda izhlapi.

Med tem s pomočjo paličnega mešalnika gladko zmeljemo vse ostale sestavine za omako.

Pražene gobe prelijemo s pripravljeno omako. Omako dobro premešamo in kuhamo še slabih 5 minut, da se zgosti.

Omako prelijemo čez kuhano ajdovo kašo in postrežemo.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar