Ajdov kruh na hitro

Sestavine:

- 250g gladke bele moke
- 100-120g ajdove moke
- pest orehov
- zavojček suhega kvasa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 žlica tahinija
- 1 žlička soli
- topla voda (200-300ml)

Postopek:

Vse suhe sestavine (razen orehov) damo v skledo in dobro premešamo. Nato dodamo tahini, ki ga zmešamo v toplo vodo. Pri gnetenju testa si pomagamo z multipraktiom ali kuhalnico, saj bo testo precej lepljivo. Dobiti želimo testo, ki je precej vlažno, vendar drži obliko.
Testo prenesemo na delovno površino, ki smo jo predhodno pomokali. Testo rahlo pomokamo še po vrhu in z rokami sploščimo. Orehe grobo narežemo in jih razporedimo po testu. Nato testo prepognemo, tako da orehe ujamemo v notranjost. Z rahlim gnetenjem oblikujemo hlebec. Na vrhu hlebca z nožem naredimo nekaj površinskih zarez.
Hlebec damo v hladno pečico, skupaj z litrom vrele vode, ki jo natočimo v višjo ognjevarno posodo.
Pečico vklopimo na 200 stopinj in pečemo približno 40 minut (odvisno od velikosti hlebca).
Testo bo vzhajalo in počivalo kar med segrevanjem pečice, voda pa bo poskrbela, da se ne bo pretirano posušilo.

Deli z drugimi

Komentirajte prvi.

Pustite komentar